Veel gestelde vragen

Clubleden en supporters

Hoe kan ik meedoen met Scoor voor je Club?
Sportverenigingen kunnen een Digitale Clubkaart laten maken. Als jouw club meedoet kun je de Digitale Clubkaart van de club op je telefoon zetten door de kaart te activeren op scoorvoorjeclub.nl/clubs. Of je vraagt een andere deelnemer of je de QR-code van de Digitale Clubkaart mag scannen met je telefoon.

Heb je een Digitale Clubkaart van jouw favoriete club en doe je een aankoop bij één van de Scoor voor je Club Partners dan doneren zij automatisch hun bijdrage aan jou.
De club die ik zoek staat er niet tussen
Op de pagina scoorvoorjeclub.nl/clubs kun je zoeken op deelnemende clubs. Staat jouw sportclub er nog niet bij, laat dat dan weten aan het bestuur van jouw club. Het bestuur kan jouw club gratis aanmelden, zodat je binnenkort ook voor jouw club kunt sparen!
Kan ik sparen voor de club van mijn kleinkinderen in een andere gemeente?
Ja dat kan. Iedereen is vrij om een of meer clubs naar keuze te selecteren. Ook in een andere gemeente. Zo kunnen opa en oma meesparen voor de clubs van al hun kleinkinderen!
Hoeveel kost het om mee te doen?
Meedoen is gratis voor sportclubs en voor de leden en supporters van de club.
Hoe kan ik zien hoeveel ik gespaard heb?
Ga naar je Digitale Clubkaart en druk op de oranjepijl rechtsonder. Je ziet nu je Spaarpot met het totaalbedrag bovenin en onderaan de transacties waarmee je gespaard hebt.
Wat is Dappre?
Dappre is een kaarten app die jouw privacy respecteert. Handig, makkelijk in gebruik en zonder een account te hoeven aanmaken! Je bewaart je Digitale Clubkaarten in Dappre en je gebruikt Dappre om je Spaarpot te beheren. Met Dappre bepaal je zelf welke informatie je deelt met anderen.
Hoe verdient Dappre zijn geld?
Dappre B.V. combineert ‘social impact’ met een gezond verdienmodel. De omzet van Dappre B.V. komt van organisaties die Dappre gebruiken voor de 1-op-1 verbinding met hun doelgroep. Daarnaast verdient Dappre geld aan de advertenties die geplaatst worden en uit de verkopen die daar uit voorkomen.
Waar worden mijn gegevens opgeslagen?
De versleutelde gegevens van jouw kaarten in Dappre zijn opgeslagen in KPN-datacenters in Nederland, met een kopie op je telefoon.

Transacties

Wat gebeurt er met mijn bankgegevens?
Het korte antwoord: zo min mogelijk. We gebruiken alleen die gegevens die nodig zijn om je Scoor voor je Club Spaarpot te kunnen vullen op basis van je aankopen bij deelnemende Partners.

Sinds vorig jaar zijn banken verplicht andere bedrijven toegang te geven tot je rekening, mits jij daar toestemming voor geeft. Die bedrijven staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank, op basis van de Europese PSD2 regelgeving. Scoor voor je Club werkt voor dit doel met Klarna, een Zweeds bedrijf dat in Nederland bekend is van ‘achteraf betalen’.

Als je meedoet met Scoor voor je Club geef je Klarna toestemming om transactie-informatie op te halen bij jouw bank. Die toestemming geldt voor een periode van 90 dagen vanaf de dag dat je koppelt. Daarna moet je opnieuw toestemming geven voor de volgende periode van 90 dagen.

Klarna geeft de transactie-informatie door aan Scoor voor je Club. Vervolgens wordt die informatie automatisch gefilterd: alles wordt meteen weggegooid, behalve de transactie-informatie van partijen waar jij iets hebt gekocht en die meedoen met Scoor voor je Club.

Het gaat dan om de volgende gegevens:
 • een geanonimiseerd rekeningnummer
 • het totaalbedrag van je aankoop bij een ‘Scoor voor je Club’ partner, met de bijbehorende datum
We kunnen daarmee bepalen hoeveel jij hebt besteed, maar niet wie jij bent en ook niet wat je hebt gekocht.
Er ontbreekt een transactie in mijn overzicht. Wat kan ik doen?
Controleer of je de missende aankoop vanaf de gekoppelde bankrekening hebt betaald. Het kan soms tot 2 dagen duren voordat een transactie getoond wordt. Nog geen resultaat? Kies dan voor ‘Missende Transactie Melden’ in het Transactie overzicht. Selecteer de datum waarop je de desbetreffende aankoop hebt gedaan, selecteer de transactie die je mist en verstuur de melding (met of zonder toelichting). Wij gaan vervolgens onderzoeken waar het mis ging.
Hoe verbreek ik de koppeling met de bank?
Ga naar de app of de website van jouw bank. Kies daar voor ‘beheer koppeling’ en verbreek de koppeling met KLARNA. Het kan tot 6 uur duren voordat je dit terugziet in Dappre.
Ik wil meedoen met Scoor voor je Club, maar de koppeling naar mijn bankrekening lukt niet. Wat kan ik doen?
Controleer eerst of je met de laatste versie van de Dappre app werkt. Probeer vervolgens bij het koppelen op Klarna in plaats van de bank app te kiezen voor de webversie van de bank.
Kan ik mijn Credit Card koppelen?
Nee, dat is momenteel niet mogelijk.
Kan ik mijn zakelijke bankrekening koppelen?
Ja, dat kan!
Maakt het voor de koppeling uit bij welke bank ik zit?
Nee. Alle banken met een betaalrekening kunnen gekoppeld worden. Lukt de koppeling op jouw bank niet, laat het ons weten via dappre@dappre.com

Ondernemers

Hoeveel kost het om als ondernemer mee te doen met Scoor voor je Club?
Dat bepaalt de ondernemer zelf. In de basis zijn er 2 opties: een percentage van het totaalbedrag of een vast bedrag per transactie. Elke optie kan vervolgens uitgebreid worden met een minimum te besteden bedrag en/of een maximumbedrag.
Wat brengt Scoor voor je Club in rekening namens de consument?
Iedere ondernemer die meedoet aan Scoor voor je Club bepaalt zelf hoeveel het bedrijf schenkt aan iedere deelnemende consument. De ondernemer ontvangt maandelijks een afrekennota voor het totale verschuldigde bedrag. De afrekennota wordt aan de ondernemer verstuurd door Dappre B.V. namens alle deelnemende consumenten.
Kan ik de BTW verrekenen over de schenking die ik doe?
De schenking door de ondernemer aan de deelnemers heeft in beginsel geen effect op de door de ondernemer verschuldigde BTW ter zake van zijn levering of dienst. Hij berekent immers ook de volle prijs aan de consument/afnemer.
Hoe verhoudt Scoor voor je Club zich tot bestaande sponsoring?
 1. Scoor voor je Club is een aanvulling op bestaande sponsoring en geen vervanging.
 2. Scoor voor je Club kost geen geld, totdat deelnemers bij jou aankopen doen. Jouw bijdrage aan sportclubs via Scoor voor je Club is op die manier een (zelfbepaald) stukje van de omzet. Deelnemers hebben een extra reden om juist bij jouw bedrijf te kopen.
 3. Meedoen aan Scoor voor je Club biedt je een extra communicatiekanaal richting sporters en supporters.
 4. Het rendement van je deelname aan Scoor voor je Club is meetbaar. Iedere maand ontvang je een rapportage met details.
Hoe om te gaan met bestaande spaarprogramma's?
Veel retailers hebben hun eigen spaarprogramma, in de vorm van spaarzegels, een app of een klantenkaart. Vrijwel alle spaarprogramma’s richten zich op het belonen van de consument, met als doel de klantentrouw te bevorderen. Scoor voor je Club probeert consumenten aan het bewegen te krijgen in clubverband, hun club te ondersteunen en lokale ondernemers te helpen met nieuwe klanten en hogere bestedingen. Iedere ondernemer kan voor zich zelf beslissen of er een koppeling gelegd wordt tussen het bestaande spaarprogramma en Scoor voor je Club. Vanuit Scoor voor je club kan Dappre linken naar de digitale versie van het spaarprogramma en zelfs kunnen we koppelen op het spaarprogramma, zodat verzamelde punten ten goede komen aan de favoriete clubs van de consument.
Waarom moet ik bij aanmelding 1 cent overmaken op de bankrekening van Dappre?
Scoor voor je Club gebruikt Dappre voor haar dienstverlening. Door een cent over te maken vanaf de bankrekening van je onderneming voorkomen we dat iemand anders zich namens jouw bedrijf aanmeldt.

Clubs

Ik zie mijn sportclub nog niet terug in Scoor voor je Club. Wat kan ik doen?
Als jouw club nog niet meedoet aan Scoor voor je Club, dan kan het bestuur jouw club gratis aanmelden. Nadat jouw Sportclub aangemeld is kun je deze terugvinden in de lijst met clubkaarten.
Hoe kunnen wij onze eigen sponsoren betrekken?
In de toolkit zitten hulpmiddelen om ondernemers te informeren en te activeren. Omdat Scoor voor je Club sponsoring meetbaar maakt en sponsors de mogelijkheid biedt om achter de Digitale Clubkaart te communiceren met de clubleden, is het logisch dat Scoor voor je Club niet in plaats komt van-, maar een uitbreiding is op bestaande sponsorafspraken.
Waarom moet ik bij aanmelding 1 cent overmaken op de bankrekening van Dappre?
Scoor voor je Club gebruikt Dappre voor haar dienstverlening. Door een cent over te maken vanaf de bankrekening van je sportclub voorkomen we dat iemand anders zich namens de club aanmeldt en weten we zeker dat de spaartegoeden daadwerkelijk op de bankrekening van de club terecht komen.
Wat betekent Scoor voor je Club voor mijn bestaande sponsors?
 1. Via Scoor voor je Club maak je de sponsoring van jouw club actief: behalve het vergroten van de naamsbekendheid van jouw sponsor(s) kun je hen ook helpen met het verhogen van de omzet.
 2. Scoor voor je Club vergroot bovendien het rendement voor jouw sponsors op verschillende manieren:
  • Er kan een Scoor voor je Club sticker geplakt worden op de sponsorboarding van de club. Zo ziet iedereen op de club dat de sponsor meedoet aan Scoor voor je Club.
  • Als een deelnemer een aankoop heeft gedaan bij een Scoor voor je Club Partner, ontvangt diegene diezelfde avond een spaarmelding. Daarmee wordt extra aandacht gegenereerd voor de Digitale Clubkaart en de (sponsor-)content achter de kaart.
  • Gun jouw sponsor de omzet van deelnemers die geen lid zijn van jouw club. Geef de sponsor daarmee ook de kans om andere clubs te ondersteunen. Alle sportclubs in jouw gemeente maken tenslotte onderdeel uit van dezelfde gemeenschap.
Wat betekent Scoor voor je Club voor nieuwe sponsors?
 1. De club biedt nieuwe sponsors een extra communicatiekanaal achter de Digitale Clubkaart. Doordat de app iedere avond een melding toont van aankopen van die dag bij Scoor voor je Club Partners wordt aandacht gegenereerd voor de Digitale Clubkaart en de (sponsor-)content achter die kaart
 2. Scoor voor je Club kan onderdeel zijn van Sponsorpakketten. De meeste sponsoring is vooral gericht op naamsbekendheid. Met Scoor voor je Club draag je bij aan meetbare sales voor de sponsor.
Kan ik als club ook acties verzinnen met en voor mijn sponsors?
Met Scoor voor je Club kun je eenvoudig acties opzetten met je sponsors, zoals het tijdelijk verhogen van het spaarbedrag door de sponsor, een sponsor of een actie uitlichten achter de Digitale Clubkaart, etc.
Wij zijn wel een vereniging, maar geen sportclub. Kunnen we toch meedoen?
Op dit moment kunnen alleen sportclubs meedoen. Echter realiseren we ons dat ook andere verenigingen belangrijk zijn binnen een lokale gemeenschap. Schrijf je vast in, zodat je er bij bent als we kunnen besluiten om de inschrijving voor Scoor voor je Club te verbreden.